Kultúra

Nincs fűtés a budapesti Katona József Színházban

Egy hétig még biztosan nem lesz fűtés a fővárosi Katona József Színházban, ahol szombaton szivárgás miatt kapcsolta ki a gázszolgáltatást a Főgáz.

A színházzal közös kazánon lévő társasház udvarán a lakók gázszagot éreztek. Mattyasovszky Bence, a színház ügyvezető igazgatója elmondta, hogy vasárnap délelőtt kint voltak a helyszínen a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. munkatársai és ellenőrizték a kéményt. Megállapították, hogy azt javítani nem lehet, újat kell építeni. A kémény a belvárosi városüzemeltetési céghez tartozik, ott azt ígérték, hogy haladéktalanul megkezdik a kivitelezést, de az minimum hét napot vesz igénybe az engedélyek beszerzésével együtt.

A színházban már most érezhetően hűl a levegő, ami azért is lényeges, mert főpróbahét következik és a művészek éjt nappallá téve próbálnak az épületben, a hidegben. Megpróbálnak radiátorokat szerezni, de a színházterem felfűtésére ilyen eszközökkel nincs komoly esély. A színház vezetése úgy határozott, hogy mindezek ellenére megtartják a pénteki bemutatót, bár mint Mattyasovszky Bence megjegyezte: lehet, hogy pulóvereket és forró teát fognak osztogatni a közönségnek.

Pénteken Moliére A mizantróp című darabjának bemutatója lesz a Katona József Színházban. A darab több mint hússzor került műsorra a magyar színpadokon az elmúlt negyven évben. A Katona 25 éven belül másodszor mutatja be Molire művét. Most Zsámbéki Gábor állítja színpadra, akinek több mint húsz éves igazgatói mandátuma január 31-én jár le. Máté Gábor, aki február 1-től követi Zsámbékit az igazgatói pozícióban, mindkét előadásban fontos szerepet játszott, játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik