Kultúra

Ridley Scott rendezi az új Alien-filmet

A Prometheus című film a sorozat előzményeit tárja majd fel, és jövő márciusban jön a mozikba.

Amikor először megjelent a legújabb Alien-film híre a filmes médiában, Ridley Scott neve még nem merült fel rendezőként. A Deadline híradása szerint a Twentieth Century Fox a napokban hivatalosan bejelentette, hogy az első előzmény film címe Paradise helyett Prometheus lesz, Scott rendezi, és 2012 márciusában kerül a mozikba.

A stúdió azt is megerősítette, hogy A tetovált lány svéd-dán eredetijének főhőse, Noomi Rapace leszerződött a tudós Elizabeth Shaw szerepére. A Total Film szerint egyedül ő méltó Sigourney Weaver örökségének továbbvitelére. A pletykák szerint Angelina Jolie és Charlize Theron is szóba jött további nagy szerepekre, de a Fox erről egyelőre nem árult el konkrétumokat.

Sir Ridley Scott így nyilatkozott a projektről: „Bár az Alien világa volt a kiindulópont, a kreatív folyamat során egy új mitológiát és univerzumot teremtettünk, amelyben az előzmények játszódnak. … A filmben szereplő ötletek egyediek, nagyszabásúak és provokatívak.” A 2085-ben játszódó film költségvetését 250 millió dollárra becsüli az IMDb.

A rendező kifejezte örömét, melyet a kedvenc zsáneréhez való visszatérés jelent. Scott nem rendezett sci-fit A nyolcadik utas: a halál (1979) és a Szárnyas fejvadász (1982) óta, holott mindkettőt a műfaj legkiválóbb alkotásai között tartja számon a filmművészet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik