Kultúra

Melyik blogokat kell regisztrálni?

Nem egyértelmű a "gazdasági céllal való működtetés" meghatározása. A Médiatanács tagja szerint egy-két bannerből nem lehet baj.

A médiatörvény angol nyelvű kommentárja szerint nem kell a blogokat regisztrálni, az Index.hu-nak nyilatkozó Koltai András, a médiatanács tagja szerint viszont most még nem lehet tudni, milyen tartalmakat kell a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál nyilvántartásba venni.

A törvény szerint a szórakoztató, oktató vagy valamely szerkesztési elv alapján működő, gazdasági céllal működtetett tartalmakat kell a hatóságnál regisztrálni. Koltai András úgy gondolja, a blogok többsége a szórakoztató és oktató kategóriába tartozik, ugyanakkor meg kell határozni, pontosan milyen gazdasági célok tartoznak a regisztráció kötelezettsége alá. Koltai magánvéleménye az, hogy egy-két banner még nem tekinthető gazdasági célnak, a blogot csak akkor kell regisztrálni, ha a működtetők “valóban gazdasági céllal” vezetik azt.

A regisztrációt követően a blog a Médiahatóság fennhatósága alá kerül, bejelentést lehet tenni ellene, és ha megsérti a médiatörvényt, a hatóság büntetheti is.
(Index.hu)
AJÁNLOTT LINK:
Lehetnek blogok, amiket regisztrálni kell (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik