Kultúra

A tévében: az igazságról és a csábításról

Ma megpróbálunk pár dologban tisztábban látni, és elmerülünk a férfi és nő közti viszonyokban, kicsit máshogy, mint a Való Világ 4...

Kezdjük az igazságot a kevésbé fontos dolgok felől! Nem állítom, hogy sokan forgolódnak éjjel az ágyukban álmatlanul, mert nem tudják, rakétává válhat-e egy vízmelegítő, de most mindenről elhull a lepel – a javíthatatlanul a kerületi pletykaszakkörre asszociáló Állítólag… magyar címet kapó Mítoszirtók (MythBusters) ezenkívül még azt döntik el visszavonhatatlanul, hogy lehet-e kanyarban lőni, és hogy félbevághat-e egy autót egy hóeke, utóbbi az időjárásra való tekintettel sürgős választ kíván. 19:00-tól a Discovery Channelen várnak ránk a válaszok.

Akik ellenben a vacsoraidőt kellemes ökörködéssel a háttérben töltené, annak van egy jó hírem: a Viasat3 újból elkezdi sugározni a Két pasi – meg egy kicsi című sorozatot a legelejétől, a startpisztoly 19:30-kor dördül el. A nagy nőcsábász, de felnőni képtelen Charlie, az apaszerepbe kényszerült, örök balfácán Alan és a fél, a szemünk előtt kamaszodó, kissé ütődött Jake kalandjai épp kellő mértékben viccesek, mélyek, felszínesek – a végeredmény egy sikeres és nézhető, sőt nézendő sorozat meg az a jó kis főcímnóta.

Változik a felállás, három pasi után három csajszi következik, nem is rosszak, a jó barátnők egész addig csodásan megvannak, amíg az egyikük össze nem találkozik a nagy ők nagy őjével. Aki aztán jól eltűnik, ahogy az a nagy őkkel lenni szokott. Ám a trió nem vonul vissza sebeket nyalogatni, hanem felkerekedik, hogy megtalálja azt a semmirekellő, nevezzük nevén, Petert. Márpedig a Cameron Diaz – Christina Applegate – Selma Blair üldözőcsapattal a nyakában senki sem érezheti magát biztonságban. De a java csak most kezdődik – ahogy az ajánlók szokták lezárni mondandójukat. 21:15, TV2, Édes kis semmiség.

Semmiképp sem mondanám semmiségnek a Spektrum műsorának témáját, a világ delfináriumait ellátó delfinkereskedők és -kereskedés világát. A legendásan intelligens és ügyes állatokat jó nézni, de vajon hogy kerülnek a jóléti társadalmak szórakoztatóiparának kihelyezett tagozatába? A témában vizsgálódó A delfin-díler pro és kontra érveket is felsorakoztat, így végső soron a nézőre van bízva a döntés – vélhetően azért mindenki kissé keserűbb szájízzel nézi majd a 22:30-kor kezdődő műsor után a döglötthal-jutalomfalat igézetében végrehajtott szaltókat.

Végül legyen egy holland szatíra a nap zárása, egy ruha története, amely titokzatos erővel felruházva megkezdi vándorlását az emberek közt – aki felveszi, erős erotikus kisugárzást áraszt szét. Így koslatunk egymás után, mutatja meg a Warmerdam család által jegyzett film (rendező, író, zeneszerző és főszereplő került ki a famíliából), mely 1996-ban a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a nemzetközi kritikusok díját. A ruha 23:30-kor a Duna TV-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik