Kultúra

Az Utódomra ütök volt a legnépszerűbb mozifilm

Az Utódomra ütök (Little Fockers) című vígjáték, az Apádra ütök második folytatása vezette a karácsonyi mozisikerlistát Észak-Amerikában.
Kapcsolódó cikkek

A film a vártnál gyengébb bevételt hozott, és a kritikusok, valamint a nézők is viszonylag hűvösen fogadták.

A Robert De Nirót, Ben Stillert, Harvey Keitelt, Dustin Hoffmant és Barbra Streisandot felvonultató komédia a péntekkel kezdődő hosszú hétvégén a vártnál kevesebb, 34 millió dollár (7,2 milliárd forint) jegybevételt hozott a kanadai és egyesült államokbeli mozikban.

A Utódomra ütök az Apádra Ütök vígjátéksorozat harmadik epizódja. Az előző rész bemutatása ugyancsak egy karácsonyi hétvégén 46 millió dollárt (9,7 milliárd forint) hozott, a film később összesen 59 milliárd forint bevételt generált. A film a világ másik 37 országában összesen 27 millió dolláros (5,7 milliárd forint) bevételt hozott a karácsonyi hétvégén.

Az észak-amerikai karácsonyi sikerlista második helyén A félszemű (True Grit) című western végzett. A Coen testvérek alkotása Charles Portis azonos című 1968-as regényének már a második megfilmesítése; az első filmet 1969-ben mutatták be John Wayne főszereplésével. Az új film, melyben Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin és Hailee Steinfeld játssza a főbb szerepeket, 25,6 millió dollárt (5,4 milliárd forint) hozott a karácsonyi hétvégén, jelentősen túlteljesítve a becsléseket.

A harmadik helyet a Tron: Örökség (Tron: Legacy) című sci-fi-akciófilm érte el Jeff Bridges, Garrett Hedlund és Olivia Wilde főszereplésével és 4,25 milliárd forintnyi észak-amerikai jegyárbevétellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik