Kultúra

Utódomra ütök [filmpremier]

Greg végre kitör a balfék szerepből, és felveszi a családfő szerepét, azaz ő lesz a keresztbeckur.

A vártnál jobban sikerült a vő-após macska-egér harcát taglaló vígjáték legújabb része. Robert De Niro elöregedő apósának szívproblémái felvetik az utódlás kérdését, úgyhogy Ben Stiller Gregje már nem a lúzer, hanem leendő keresztapa, vagyis keresztbeckur, hogy a szóvicc is meglegyen.

A lényeg, hogy két kisgyerekkel bővült a Beckur család, és az ikrek szülinapjára megjelenik mindkét nagyszülőpáros; na és Kevin, az elmaradhatatlan expasi. Belép a képbe továbbá a gyógyszerügynök Andi Garcia, aki ez esetben nőnemű, és Jessica Alba játssza. Ráveszi Greget, hogy tartson előadást egy konferencián egy szívbetegek által is szedhető, merevedést segítő gyógyszerről, ami a keresztbeckurság alapfeltételeként meghatározott anyagi biztonság megteremtéséhez igen jól jön. A vígjátéki fordulatok lehetőségéről nem is beszélve.

A poénok jellege ismét a szokásos, bár De Nirót eddig még nem láttuk kitömött gatyával, arcon paskolva, melegnek nézve és arra készülve, hogy büszkeségébe injekciót kapjon. Viszont felfedezi a Google-t, és az ezzel együtt járó „rákeresek magamra” jelenet nagyon jó. Amúgy is több poén csattan rajta, mint eddig. Már nem csak egy idegesítő öregember, sebezhetővé vált.

A régi mellékszereplők közé újak érkeztek, ez is jót tett a filmnek. Jessica Alba aranyosan cimbizik, és fehérneműben gödörbe zuhanva is nagyon szexi; Laura Dern is üdítő színfolt, mint a gyerekeket tesztelő iskolaigazgató, Owen Wilson megbízhatóan szórakoztat a lélekgyógyász playboy és hobbiartista szerepében. Egyedül Harvey Keitel ciki kicsit, de spongyát rá. Jót tett a sorozatnak a rendezőváltás, a vaskos gegek mellett most mintha finomabb élcek is feltűnnének. Ha marad az irány, elnézegetjük szívesen még egy darabig.

Little Fockers – színes, szinkronizált, amerikai vígjáték. 2010. Rendezte: Paul Weitz. Szereplők: Robert De Niro (Jack Byrnes), Ben Stiller (Greg Focker), Teri Polo (Pamela Byrnes-Focker), Owen Wilson (Kevin Rawley), Dustin Hoffman (Bernie Focker), Barbra Streisand (Rozalin Focker), Blythe Danner (Dina Byrnes), Jessica Alba (Andi Garcia), Harvey Keitel (Randy Weir), Laura Dern (Prudence). 98 perc. Forgalmazó: UIP-Duna Film.


Hazai bemutató: december 23.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik