Kultúra

Ákos az átpolitizált kritikáról

Gond, ha más hangot üt meg, mint amit a kultúrát uraló társaság elfogadhatónak tart.

Ákos szerint Magyarországon a kritika a kultúra minden területén politikai szemüvegen keresztül tekint a kritika tárgyára. Mint az InfoRádiónak mondta, az elmúlt több mint két évtized kritikai mérlege túlnyomóan pozitív, “de egyesek – mindig ugyanazok! – egészen elképesztő vádakat” fogalmaztak meg vele szemben kritika címén.

Ezek emberi létében, meggyőződésében támadják, és “itt már rég nem a dalokról van szó”. Az a probléma, hogy más hangot üt meg, más az alapállása, mint amit a kultúrát uraló társaság elfogadhatónak tart – tette hozzá. Legutóbb éppen a torrentoldalak kapcsán megfogalmazott véleménye miatt kiabáltak rá kígyót-békát.

Természetesen van pár ember, akinek a szavára ad, de nem kezel minden véleményt egyenértékűként. Nem tekinti magát zenésznek, azt szereti hinni magáról, hogy a balladamondók leszármazottja. Szerinte neki kell hamarabb észrevennie, ha a közönség már nem szereti. Mint mondta: ha így lesz, tudni fogja, mi a dolga. Ákos a legnagyobb jutalomnak azt tartja, hogy az elmúlt 22-23 évben “feldolgozhatatlan mennyiségű szeretetet” kapott a színpadon.

AJÁNLOTT LINK:

Ákos: Gyakran belehalok, gyakran óriási örömöt élek át (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik