Kultúra

Rowlingnak a Halál ereklyéi a kedvence

J. K. Rowling a legújabb Harry Potter-film londoni világpremierjén árulta el, melyiket szereti a legjobban az eddigi filmes feldolgozások közül.

Az írónő, akinek hétkötetes regénysorozata világszerte 400 millió példányban fogyott el, a hétvégén elismételte korábbi kijelentését, miszerint nem tudja, belevág-e valaha egy nyolcadik kötet megírásába.

“Azt hiszem, már lezártam, de nem mondom, hogy soha nem folytatom. Valahányszor azt mondtam életemben, hogy soha nem csinálok többé valamit, egy éven belül biztosan megtettem.” – nyilatkozta Rowling, akit a regény hihetetlen népszerűsége az angol királynőnél is gazdagabbá tett.

Míg a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének díszbemutatóján megjelent sztárok – Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron) és Emma Watson (Hermione) – arról beszéltek, hogy a forgatással töltött utóbbi tíz év mély nyomot hagyott életükben, és szomorúan vettek búcsút a történettől, valamint a közös munkától, a szerző úgy vélte, segítségükre lehet a “veszteség” feldolgozásában. Mivel az utolsó kötet három éve jelent meg, előrébb tart a “gyászmunkában”, így tanácsaival támogathatja őket, hogyan lépjenek túl életüknek ezen a szakaszán – mondta az írónő.

A fiatal brit sztárok közben már el is indultak saját útjukon: a 21 éves Radcliffe a The Woman in Black című kísértethistóriát forgatja, az egy évvel idősebb Grint a síugró olimpikon, Eddie “a Sas” Edwards életrajzi filmjének főszerepét kapta meg, a 20 éves Watson pedig Michelle Williams társaságában játszik majd a My Week With Marilyn című filmben.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi két részben kerül a mozikba. Észak-Amerikában pénteken, a magyar mozikban november 25-én debütál a film 1. része. A 2. részt pedig jövő nyáron láthatják a nézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik