Kultúra

Autóroncsot állít ki Magyarország Velencében

Németh Hajnal Összeomlás - Passzív interjú című multimédiás installációja képviseli Magyarországot az 54. Velencei Képzőművészeti Biennálén.

A rangos Nam June Paik-díjra is jelölt, Berlinben élő magyar képzőművész projektjét a zsűri tizenkét induló közül választotta ki.

Németh Hajnal először tavasszal a Kiscelli Múzeum templomterében mutatta be Összeomlás – – Passzív interjú című multimédiás installációját, majd annak módosított verziója a debreceni MODEM után az Aviva Képzőművészeti Díj 2010 kiállításon volt látható november 7-ig a Műcsarnokban.

“A mű egyik központi eleme egy összetört személyautó, amely színpadi megvilágításban jelenik meg a kiállítótérben. A balesetet felidéző talált tárgy erőteljes látványához egy a teret betöltő akusztikus élmény kapcsolódik. A narráció egy opera jellegű zenedarab, amely balesetek elszenvedőinek élményeit beszéli el három énekes előadásában” – írta az installációról a zsűri.

A nyertes pályázatban a velencei Giardini Magyar Pavilonjába készülő mű kiegészül az autó “életéből” vett, videóra rögzített jelenetekkel, a gyártástól az árusításon át a javításig. Az installációt 2011. június 4. és november 27. között láthatja majd a közönség Velencében.

AJÁNLOTT LINKEK:
Összetört autót állítunk ki Velencében (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik