Kultúra

A dupla Megasztár segíthetne a TV2-nek

Az X-Faktor magasan verte a Megasztárt a nézettségi statisztikákban. Még mindig bejön az Indiana Jones-film a fiataloknak.

A 36. héten a fiatalok körében, főműsoridőben mért közönségarányok versenyét az RTL Klub hat estén nyerte meg, a TV2 pedig egyszer győzedelmeskedett (vasárnap, amikor az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmet tűzték műsorra; a film ebben a korosztályban a második legnézettebb műsor lett a héten).

A teljes lakosság körében az első tizenkét helyen RTL-es műsorok foglalnak helyet; az X-Faktor lett a legnézettebb műsor 2 031 483 nézővel és 41,3 százalékos közönségaránnyal, a TV2 tehetségkutató műsora, a Megasztár 5. a harmincnegyedik helyre került. Mivel a TV2 nem vezette végig nagyszerű ötletét, miszerint egymás után két Megasztár-adást nyom le, (ami azon az egy héten be is jött a csatornának), így ismét kénytelenek voltak beérni az X-Faktorral szembeni vereséggel.

A Barátok közt heti öt epizódja a másodiktól a hatodik helyig foglalja el a listát. A TV2 konkurens sorozata legjobban csütörtökön szerepelt: a Jóban rosszban aznapi része 13. helyen végzett, így lett a legnézettebb TV2-műsor a teljes lakosság körében.

A 18 és 49 év közöttiek körében az X-Faktor lett az első helyezett 887 909 nézővel és 47,9 százalékos közönségaránnyal. Közvetlenül utána következik a TV2-ről az Indiana Jones-film, melyet 692 941-en (33,5 százalék) néztek.

A TV2 krimihétfője még mindig viszonylag jó eredményeket produkál, viszont a Barátok közt, Fókusz és Széf kombinációkat nem tudja legyőzni, a nézők csak a Bk-epizódok után kapcsolnak a TV2-re.

A TV2 tehát a filmjeivel látványosan jobb eredményeket ért el, talán inkább ezt a vonalat kellene erősíteni a csatornának, és nem belemenni olyan küzdelmekbe, amik győztese már évek óta az RTL Klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik