Kultúra

1,4 millió magyar nézte a Forma 1-et

Az RTL Klub az előző heti megtorpanás után ismét megszerezte az elsőséget, bár a közönségarány még messze elmarad a szokásostól.

A TV2 ismét a második helyre szorult, de a különbség a két csatorna között csupán 0,8 százalék volt.

A 18 és 49 év közöttiek között az RTL Klub a TV2-es Hőhullám című adás ellenében indított Gálvölgyi show-val tudott csiszolni az előző hét megalázó átlagán. A nagyobb kereskedelmi csatorna nyárra időzített új sorozatai viszonylag jól szerepeltek a hét elején, a Castle a tizenötödik lett a fiatalok körében az ötvenes listán, bár a 24 százalékos közönségarány az RTL Klub csatornaátlagához képest elég karcsú.

Az említett korcsoportban egyébként a Forma–1 – Magyar Nagydíj győzedelmeskedett, ez lett a hét legnézettebb műsora 659 881 nézővel és 56 százalékos közönségaránnyal.

A teljes lakosság körében szintén a Forma–1 nyert, 1 410 756 nézőt vonzott, mely 47,9 százalékos közönségarányt jelentett a csatornának a vasárnap délutáni holtszezonra.

Az RTL Klub tehát újra meg tudta szerezni az első helyet, ezt pedig a szórakoztató műsorra (Hőhullám – TV2) szórakoztató műsorral (Gálvölgyi show – RTL Klub) való visszavágással tudta elérni. Még így is látszik azonban, hogy mennyire sérülékeny a csatorna első helye a Barátok közt nélkül.

Ajánlott cikk:
Egy paraszthajszállal nyert az RTL Klub (EST.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik