Kultúra

Csúnyán elverte az X-Faktor a Megasztárt

Az RTL Klub új tehetségkutatóját 1,77 millió ember látta szombat este.

Az RTL Klub tehetségkutatója, az X-Faktor 44,5 százalékos közönségaránnyal nyitott augusztus 28-án, a Tv2 Megasztár című show-ja viszont csak 22,9 százalékot ért el a kereskedelmi célcsoportban. Az X-Faktor rajtja a teljes lakosságnál 1,77 millió tévézőt érdekelt.

Az X-Faktor az első adását a tévé előtt ülő, ötven alatti felnőttek 44,5 százaléka nézte, míg az azonos műsorsávban futó Megasztárt százból csak 23 tévéző választotta. Az RTL Klub – hogy ne veszítsen nézőket a rajtnál – nem adott reklámot a Fókusz Plusz után, és hosszan hagyta futni a show első szegmensét, így folyamatosan nőtt a nézettsége. Optimizmusra adhat okot a csatornánál, hogy a később beillesztett kereskedelmi blokk után sok néző tért vissza, és tovább nőtt a közönségarány.

Délután a Glee és a Knight Rider nagyjából hasonló méretű nézőtábort vonzott, és a hírműsorok nézettségében sem volt jelentős különbség. A Fókusz Plusz jó felvezető volt az X-Faktornak, mert már többen követték, mint a Magellánt.

Egy show – hosszú ideje erősen reklámozott – premierjére mindig sokan kapcsolnak, ezért a nézettségi csata nem dőlt még el végleg, de 2-3 héten belül kiderül, mely tehetségkutató erősödik meg őszre, melyik nyeri nézettségben a szombat estéket.

Ajánlott cikk:
Elsőre csúnyán eltángálta az X-Faktor a Megasztárt (origo.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik