Kultúra

Százezerbe kerül a razziamentes Sziget

Mindössze ennyit kell fizetni a MAHASZ-nak, hogy békén hagyja a fellépőket.

Körülbelül 100 ezer forintot kell fizetni a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének, hogy biztosan ne legyen razzia a szerdán kezdődő Sziget Fesztiválon – írja az Index. Ezzel a szervezők egy összegben rendezhetik a fellépők utáni jogdíjakat.

A hírportál úgy tudja, hogy a szórakozóhelyek is fizethetnek átalánydíjat a náluk fellépő DJ-k helyett a MAHASZ-nak, de ezt a szövetség eddig nem nagyon reklámozta. Az ár évente nagyjából 90 ezer forint. A Szigettel kötött szóbeli megállapodás alapján, az ott fellépő DJ-k utáni jogdíjak kb. 100 ezer forintra rúgnak egy hétre. Az Index szerint a szerződést várhatóan hétfőn írják alá.

Emlékezetes, hogy idén a MAHASZ a rendőrséggel együtt a Volt Fesztiválon razziázott illegális zenék után kutatva, amiből csaknem nemzetközi botrány kerekedett. Az egyik külföldi fellépő ugyanis megosztotta negatív tapasztaltait az internetezőkkel a Twitteren, egy hazai lemezlovasnak pedig lefoglalták a laptopját.

Egyelőre rejtély, hogy a Sziget-szervezők által korábban megrendezett fesztiválok előtt miért nem ajánlotta fel a MAHASZ az egyösszegű jogdíjfizetést.

AJÁNLOTT LINK:

Nem lesz DJ-razzia a Szigeten (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik