Belföld

A Szigeten is kiemelt téma lesz a magyar uniós elnökség

A szervezők így szeretnék felhívni a figyelmet Magyarország 2011 első félévében esedékes EU-elnökségére.

Magyarország 2011 első félévében esedékes EU-elnökségére szeretnék felhívni a figyelmet a Sziget fesztivál szervezői, ezért több olyan programmal is készülnek, amely a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar trióelnökség tagjait mutatja be – tájékoztatta a Sziget Kulturális Szervezőiroda. A hármas elnökség kapcsán a Sziget programszervezői több spanyol, belga és magyar előadót hívtak meg; több közös produkciót hoznak létre, amely a fesztiválon látható először – áll a közleményben.

A fesztivál szervezői Magyarország 2011-es EU-elnökségére is szeretnék felhívni a figyelmét a mintegy 400 ezer “szigetelőnek”. Be akarják bizonyítani, hogy Magyarország nyitott ország, büszke a kultúrájára, és magáénak érzi az EU egyetemes értékeit – írják.

A tájékoztatás szerint a rendezvény idején több helyszínen és színpadon lépnek fel a három ország művészei, akiket több mint egy év munkájával választottak ki, együttműködve a trióelnökséget alkotó államokkal és az Európai Bizottsággal. Mivel az idei Sziget éppen a belga soros EU-elnökség idején zajlik, nagyobb hangsúlyt kapnak a Belgiumból érkező fellépők – közölték a szervezők.

A Szigeten kialakítanak egy olyan helyszínt, az ún. European Meeting Pointot, amely “nyitott, befogadó, sokszínű, izgalmas találkozóhely, információbázis a Madrid-Brüsszel-Budapest tengelyen” – olvasható a közleményben. Ez a pont a Hungarikum falu mellett helyezkedik el.

Itt működik majd augusztus 9. és 16. között az európai konzulátus is, ahová a látogatók konzuli segítséget igénylő problémáikkal fordulhatnak, és itt kap helyet a Külügyminisztérium és a Sziget által szervezett számos program és nyereményjáték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik