Kultúra

Jubileumi Operafesztivál Miskolcon

Szerdán a nyitóhangversennyel kezdetét veszi a jubileumi, tizedik "Bartók + Európa 2010" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.

A nyítóhangverseny este 8-kor kezdődik, a programban közreműködik majd Elne Mosuc, Alex Vicens és a Pannon Filharmonikus Zenekar. Vezényel: Ivan Angelov. A Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában Bartók Béla és Vajda János művei mellett, operarészletek csendülnek majd fel.

A hangverseny előtt két kiállítás-megnyitó is lesz. Délután öt órakor a Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében a Gustav Mahler és Bécs című kiállítást Mesterházy Máté zenetörténész nyitja meg, a tárlatot Elisabeth Kornfeind, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója mutatja be a vendégeknek. Az esti nyitó hangverseny előtt fél órával a teátrum emeleti társalgójában Bartók grafikus szemmel a Miskolci Galériával közös kiállítást Máger Ágnes festőművész ajánlja a látogatók figyelmébe.

Az utcai kísérő rendezvények 18 órakor felvonulással kezdődnek, a menet a Széchenyi utcán vonul a Városház tér felé. A Borsod-Abaúj-Zemplént sújtó árvíz alaposan átírta a fesztivál vidéki programjait: Edelényben és Felsőzsolcán is elmaradnak az előadások, az aggteleki koncerthelyszínt pedig csak kerülőúton lehet megközelíteni. Az árvízkárosultak megsegítésére a fesztivál idején adománygyűjtést rendeznek, a pénzösszegeket a Magyar Vöröskereszt gyűjti az előadások helyszínein.

Ajánlott linkek:

Miskolci Operafesztivál Program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik