Kultúra

Az EMI-t bírálja Paul McCartney

Paul McCartney szerint kizárólag az EMI lemezkiadó tehet arról, hogy továbbra sem vásárolható meg a Beatles teljes életműve digitális formátumban.

A Beatles, az Apple és az EMI képviselői már évek óta tárgyalnak a zenekar teljes katalógusának digitális árusításáról, ám mindeddig nem sikerült megegyezniük a feleknek, aminek a vásárlók isszák meg a levét, a legendás együttes számai ugyanis továbbra sem vásárolhatóak meg letölthető, digitális változatban. Paul McCartney szerint az eredménytelen tárgyalások kizárólagos felelőse az EMI, amely különféle kifogásokkal halogatja a lemezek iTuneson való megjelentetését.

“Egy szép napon eljön az idő, amikor letölthető lesz az életmű. Az igazat megvallva magam sem értem, miért lett az egész ilyen nehéz. Az iTunes szeretné, ha elindulna a terjesztés, ezért egyszer el is fog. Üzleti viták nehezítik az előrejutást, és nem velünk, vagy az iTunesszal van a baj, hanem a kiadóval. Már rengeteg különböző indokkal álltak elő, hogy miért nem akarják nyélbe ütni az üzletet” – mondta Paul McCartney.

Az EMI ezzel szemben legutóbbi közleményében kijelentette: ugyanannyira szeretné a katalógus megjelentetését, mint a rajongók, de egyelőre csak arról számolhat be, hogy a tárgyalások folyamatosan zajlanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik