Szórakozás

Új kiadásban jelennek meg Paul McCartney lemezei

McCartney az EMI Grouptól átvitte katalógusa mintegy kéttucat albumát a Concordhoz.

Paul McCartney egy független Los Angeles-i kiadónál, a Concord Music-nál kívánja újra megjelentetni eddigi lemezeit; az ex-Beatle vastag katalógusának gondozását eddig az EMI Group felügyelte.

A Concord az elmúlt években már kiadta McCartney Memory Almost Full című legutóbbi stúdióalbumát (ez 2007-ben jelent meg), akárcsak a Good Evening New York City című koncertlemezt, amely tavaly jött ki DVD- és CD-formátumban. Mindkét kiadvány a Hear Music név alatt jelent meg, ami a Starbucks kávéházlánc és a Concord közötti együttműködést takarta. Az elsősorban dzsesszre és rhythm & bluesra specializálódott Concord társtulajdonosa Norman Lear ismert televíziós producer.

Eddig egy kizárólagos szerződés alapján az EMI Group PLC kezelte McCartney szólóanyagait, illetve a Wings együttessel kiadott lemezeit. Ez az egyezség azonban lejárt, McCartney pedig átvitte katalógusa mintegy kéttucat albumát a Concordhoz. A kiadó először a Wings 1973-as listavezető lemezét, a Band on the Run-t tervezi újrakiadni; a korong várhatóan augusztusban jön ki bónuszdalokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik