Szórakozás

A Vatikán végre megbékélt a Beatles együttessel

Bár a zenekar tagjai "helytelen életmódot" folytattak, de ez a múlté, zenéjük azonban tovább él.

A L’Osservatore Romano című katolikus lap hétvégi számában tisztelgett a gombafejűek előtt, az újságban két cikk is megjelent a világsikereket elért együttesről, a címlapon pedig képregényformában mutatták be a zenekar talán leghíresebb lemezborítóját, amelyen a négy tag az Abbey Road-i zebrán masírozik át.

“Igaz, kábítószereztek, sikereik eltérítették őket, züllött és féktelen életet éltek, és még azt is állították magukról, hogy híresebbek Jézusnál” – fogalmazott a lap utalva John Lennon elhíresült 1966-os mondatára, amellyel rengeteg katolikust sikerült felháborítania. “De dalaikat hallgatva mindez távolinak és jelentéktelennek tűnik. Gyönyörű dallamaik – amelyekkel mindörökre megváltoztatták a popzenét – szépséges ékszerként ragyognak tovább” – írta az újság.

A L’Osservatore Romano az együttes feloszlásának 40. évfordulója alkalmából ragadtatta el magát ennyire, de már korábban is előfordult, hogy dicsérően fogalmazott a Beatlesről. Az újság most még azzal is fokozta az elismerést, hogy kijelentette: a liverpooli banda dalai kiállták az idő próbáját, az együttes pedig a popzene legrégebben létező és állandó jelensége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik