Kultúra

Megkezdődött a Mediawave Fesztivál Szombathelyen

A huszadik, jubileumi fesztivál filmes versenyprogramjába a 81 országból beérkezett 1173 nevezés közül végül 72 alkotás került.

Az érdeklődők megtekinthetik az elmúlt 20 év legjobbnak ítélt fesztiválfilmjeit is.

Sragner László, a Mediawave Alapítvány elnöke a megnyitón hangsúlyozta, az új helyszín új impulzusokat ad, fejlődésre ösztönöz, ezért a Mediawave eseményeit megpróbálták már az első alkalommal integrálni Szombathely kulturális életébe.

Kínálkozó alkalom volt erre a Tánc világnapja, amelynek megünneplését a tánckultúrájáról országszerte ismert városban minden évben komoly érdeklődés kíséri. Ezen a hétvégén egyszerre, egymást kiegészítve zajlanak a filmes, a zenei és a táncprogramok.

A fesztivál zenei programjai közül kiemelkedik a Thanks Jimi Fesztivál, amelyet Stevie Salas amerikai gitáros vezet. Ennek érdekessége, hogy szombaton este hat órakor Szombathely főterén várhatóan több száz gitáros egyszerre játssza majd el együtt Jimy Hendrix “Hey Joe” című számát.

Április 30-tól május 8-ig Szombathelyen, május 13-16 között az Őrségben, Őriszentpéteren, zárónapján pedig a magyar-osztrák-szlovén hármashatáron, az ausztriai Rudersdorfban zajlanak a fesztivál eseményei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik