Kultúra

Kezdődik a Mediawave, a fényírók fesztiválja

Pénteken kezdődik a Mediawave Szombathelyen. A kínálatban a film és a zene mellett feltűnik a tánc és a képzőművészet is.

A rangos nemzetközi film- és zenei fesztivál – amely idén költözött Győrből Szombathelyre – idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját.

Az április 30. és május 8. közötti hétvégéken Szombathelyen, május 13. és 16. között egy különleges őrségi öko- és dzsesszfesztivál keretében Őriszentpéteren lesznek események, a rendezvénysorozat zárónapját pedig a magyar-osztrák-szlovén hármashatáron, a burgenlandi Rudersdorfban tartják. A Mediawave két alappillére a film és a zene, de a kínálat az új helyszínnek is köszönhetően idén táncprogramokkal, képzőművészeti kiállításokkal bővül.

A jubileumi Mediawave filmprogramjába idén a 81 országból beérkezett 1173 nevezés közül 8 játék-, 18 kisjáték-, 22 animációs, 12 kísérleti és 12 dokumentumfilm került be. Az idén a versenyfilmek megtekintése mellett az elmúlt 20 év legjobb filmjeit is levetítik a szombathelyi Agóra Savaria Filmszínházban, ahol pénteken este nyolc órakor tartják a fesztivál hivatalos megnyitóját.

A zenei programok közül kiemelkedik a Thanks Jimi Fesztivál, az elmúlt évek legendás győri koncertjeire pedig Iva Bittová fellépése emlékeztet majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik