Kultúra

Megújult a Versrádió

Több mint hétszáz klasszikus és kortárs költemény feldolgozása nézhető vagy hallgatható meg április 25-től a multimédiás portállá fejlesztett versradio.hu-n.

A 2006-ban elindított honlapot multimédiás portállá alakítottuk, és átfogó keresési funkcióval is elláttuk – mondta Lutter Imre, a weboldalt üzemeltető Magyar Versmondók Egyesületének (MVE) elnöke az MTI-nek.

Az egyesület munkatársai eddig mintegy hétszáz költemény régi és új feldolgozásait gyűjtötték össze. Az oldal kínálata folyamatosan bővül.

Az MVE tájékoztatása szerint a versradio.hu felvételein többek között Ady Endre, Arany János, Bella István, Babits Mihály, József Attila, Kányádi Sándor, Radnóti Miklós, Varró Dániel és Weöres Sándor költeményei hallgatók meg, míg a külföldi szerzőket például William Shakespeare, Robert Burns vagy Fernando Pessoa képviseli.

A honlapon nemcsak felolvasásokkal és megzenésítésekkel, de az alkotókat, illetve az előadókat bemutató anyagokkal is találkozhatunk. Az oldalra a hallgatók saját verseik hang- és videóanyagát vagy megzenésítéseiket is feltölthetik.

A Versrádió nyitózenéjére az MVE pályázatot ír ki, amelyre hivatásos és amatőr előadókat és zenekarokat egyaránt várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik