Foci

Pontokat szórt el a Dortmund és a Bayern

Felix Magath vereséggel tért vissza a Schalke otthonába a német bajnokság 29. fordulójában.

A forduló rangadóját Hamburgban rendezték, a listavezető Borussia Dortmund tett látogatást a bajnokság hetedik helyezettjénél. Nem mondható, hogy túlságosan eseménydús lett volna az első félidő, de a szünet előtt felpörögtek a csapatok. Olyannyira, hogy a Hamburg meg is szerezte a vezetést, Ruud van Nistelrooy magabiztosan értékesített egy büntetőt.

A Hamburg akár duplázhatott is volna, de Weidenfeller kapus a helyén volt Ben-Hatira távoli lövésénél. A félidő előtt Götze állt közel az egyenlítéshez, de a védők felszabadítottak a gólvonalról.

A második játékrészben a sárga-feketék helyzetek sokaságát dolgozták ki, de kapufánál beljebb nem jutottak. Ben-Hatirát nem sokkal a vége előtt kiállították, de úgy tűnt, már ez sem segít a Dortmundon. A 92. percben Blaszczykowski kapáslövéssel mentett meg egy pontot csapatának, de a döntetlennel akár öt pontra is magukra húzhatják a holnap pályára lépő Leverkusent.

A Bayern München Nürnbergből próbálta elhozni a három pontot, a bajorok már az 5. percben előnyhöz jutottak, amikor Robben nagyszerű passzából Müller volt eredményes.

A 60. percben Kraft elhagyva a kapuját gyatrán szabadított fel, Eigler állítgatás nélkül emelte vissza a játékszert a bajorok kapujába. A Bayern így csak egy pontot szerzett, ismét visszacsúszott a negyedik helyre a tabellán.

Pikáns összecsapás várt Felix Magathra, hiszen a kiesés elől menekülő Wolfsburg mestereként ahhoz a Schalkéhoz látogatott, ahol néhány héttel ezelőtt még edző volt. Ralf Rangnick csapata hétközben a Bajnokok Ligájában Milánóban nyert 5-2-re az Inter ellen, a bajnokságban viszont csak a középmezőnyben helyezkednek el.

A három pont sorsa végül csak a mérkőzés végén dőlt el, Jurado a 76. percben a hazaiakat juttatta előnybe, az előnyt pedig már nem is engedte ki a kezéből a Schalke. A Wolfsburg most sem tudott elmozdulni a kiesőzónából.

A negyedik helyen álló Hannoverhez az ötödik Mainz utazott, mindenképpen nagy csatára volt kilátás. Az első félidő végéig gól nélkül álltak a csapatok, akkor azonban büntetőhöz jutottak a hazaiak. A labda mögé Ya Konan állt, és nem is puskázta el a nagy lehetőséget, megszerezte a vezetést csapatának.

Szalai Ádám csapata ráadásul emberhátrányba került, így nem volt meglepetés, amikor a második félidőben Pinto megduplázta a hazai előnyt. A Hannover győzelmével a harmadik helyre ugrott előre.

A Freiburg Schuster góljával szerzett vezetést a vendég Hoffenheim ellen, de nem sokkal később nehéz helyzetbe került, amikor az alvó hazai védők közül kilépő támadót hátulról buktatta Krmas, aki tettéért a kiállítás sorsára jutott. Ibisevic a jobbra vetődő kapus helyére lőtte a megítélt büntetőt, de a Hoffenheim nem állt le, a félidő vége előtt az ex-liverpooli Babel lőtte ki takarásból a bal alsó sarkot.

A hazaiak nem adták fel, Cisse büntetőből egyenlített a második félidőben, sőt, a 78. minutumban Butscher a Freiburg győztes találatát is megszerezte.

Eredmények – Bundesliga, 29. forduló:

Hamburg – Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
gólszerző:
Van Nistelrooy (39. -11-esből) illetve Blaszczykowski (90., 11-esből)

Nürnberg – Bayern München 1-1 (0-1)
gólszerzők:
Eigler (60.) illetve Müller (5.)

Schalke – Wolfsburg 1-0 (0-0)
gólszerző:
Jurado (76.)

Hannover – Mainz 2-0 (1-0)
gólszerző:
Ya Konan (45. -11-esből), Pinto (59.)

Freiburg – Hoffenheim 3-2 (1-2)
gólszerzők:
Schuster (23.), Cisse (60. -11-esből), Butscher (78.) illetve Ibisevic (34. -11-esből), Babel (43.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik