Foci

Menesztették a Schalke vezetőedzőjét

Hiába a Bajnokok Ligája-továbbjutás a nyolc közé, a gelsenkircheni csapat trénerének idő előtt mennie kell.

Furcsa sorozat kezdődött el a Bundesligában. Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője az idény végén távozik a csapat éléről, ő kitölti szerződését júniusig.

Armin Veh, a Hamburg szakmai vezetője is így tett volna, de időközben a csapat 6-0-ra kikapott a kedden a BL-nek búcsút intő Münchentől, így mehetett isten hírével.

Nos, a bajnokságban bűnrosszul szereplő, de a Bajnokok Ligájában a Valencia kiejtésével a legjobb nyolc közé kerülő Schalke 04 lett a következő szereplője a Német edzőkeringő című tavaszi szappanoperának. Volt szó róla, hogy van Gaalhoz hasonló koreográfia mellett zajlik majd le a kispadon a váltás a kék-fehéreknél, de szerdán eldőlt, itt is hamarabb lépnek az illetékesek.

A Schalke felügyelőbizottsága úgy döntött, Felix Magathnak most kell mennie.

A kispad első számú várományosa – a Bild szerint – Ralf Rangnick, átmenetileg a segédedző, Seppo Eichkorm készíti fel az együttest.

A korábban a Bayern Münchennel és a Wolfsburggal is bajnok Magathot – aki 2009 júliusa óta irányította a gelsenkircheni gárdát – 2013-ig kötötte szerződése a Schalkéhoz.

A BL sorsolását egyébként pénteken tartják majd, akkor derül ki, ki lesz az ellenfele a csapatnak a legjobb négy közé jutásért. A bajnokságban Raulék jelenleg a középmezőnyben helyezkednek el, a tizedik pozícióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik