Foci

Dzsudzsák gólpasszával lépett tovább a PSV

A magyar középpályás asszisztjával főszerepet vállalt a Rangers legyőzésében. A Liverpool kiesett az Európa Ligából.

A Benfica, a Dinamo Kijev, a Twente és a Szpartak Moszkva után újabb négy csapat váltotta meg helyét az Európa Liga legjobb nyolc csapata közé. A nyolcaddöntők múlt heti, első felvonásán Dzsudzsák Balázs csapata hazai pályán sem bírt a Rangers védelmével, gól nélküli döntetlen után készültek a visszavágóra.

A magyar középpályás a kezdőcsapatban kapott helyet, és nagy szerepe volt abban, hogy a PSV hamar előnyre tett szert. A 14. percben Lens volt eredményes Dzsudzsák bal oldalról érkező beadásából. A hollandok kényelmesnek mondható helyzetbe kerültek, hiszen innentől kezdve már két gólt kellett volna szereznie a Rangersnek a továbbjutáshoz.

A végig pályán lévő Dzsudzsák gólt is szerezhetett volna, nem sokkal a vége előtt 18 méteres szabadrúgásával a bal oldali kapufát is találta el, végül azonban ez sem hiányzott ahhoz, hogy a PSV az Európa Liga legjobb nyolc csapata közé lépjen.

Dzsudzsák gólpassza:

Hátrányból fogadta az Anfield Roadon a Liverpool a Braga csapatát, miután múlt héten egy gólos vereséget szenvedtek az angolok. Kenny Dalglish együttesének arra is vigyáznia kellett, hogy lehetőleg ne kapjon gólt, hiszen nekik nem sikerült idegenben betalálniuk. Gulácsi Péter a Liverpool kispadján kapott helyet.

A hazaiak nagy meglepetésre nem tudták ledolgozni hátrányukat, a párharc 180 perce alatt egyszer sem zörgették meg portugál ellenfelük kapuját. Ez azt jelentette, hogy a Manchester City után újabb angol csapat esett ki az EL nyolcaddöntőjében.

A mérkőzés összefoglalója:

Nehéz helyzetben volt a Bayer Leverkusen, hiszen úgy készültek a Villarreal elleni idegenbeli visszavágóra, hogy otthonukban is kikaptak 3-2-re. A német remények tovább csökkentek a mérkőzés 33. percében, amikor Santi Cazorla volt eredményes.

Bár a gyógyszergyáriak többször is próbálkoztak, képtelenek voltak gólt szerezni, ráadásul a 61. percben Rossi megduplázta a hazai előnyt. A Leverkusen erejéből a szépítésre még futotta, de ez már nem befolyásolta a párharc kimenetelét.

A találkozó góljai:

Rögtön az első percben megszerezte a vezetést a Porto a CSZKA Moszkva ellen, Hulk fejesével összesítésben már két góllal vezetett a hazai pályán szereplő portugál listavezető. Villas-Boas együttese nem állt meg, az első félidő közepén Guarín is eredményes volt.

Az oroszok próbálták visszahozni az elszállni látszó reményeket Tosic még az első fél óra letelte előtt szépített. A mérkőzésen több gól már nem született, a Porto kettős győzelemmel lépett tovább, és várhatja a holnapi sorsolást.

A mérkőzés góljai:

Eredmények, Európa Liga nyolcaddöntők:

Rangers – PSV Eindhoven 0-1 (0-1)
gólszerző: Lens (14.)
Továbbjutott a PSV Eindhoven, 1-0-ás összesítéssel.

Liverpool – Braga 0-0
Továbbjutott a Braga, 1-0-ás összesítéssel.

Villarreal – Bayer Leverkusen 2-1 (1-0)
gólszerzők: Santi Cazorla (33.), Rossi (61.) illetve Derdiyok (82.)
Továbbjutott a Villarreal, 5-3-as összesítéssel.

Porto – CSZKA Moszkva 2-1 (2-1)
gólszerzők: Hulk (1.), Guarín (24.) illetve Tosic (29.)
Továbbjutott a Porto, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik