A következő élő közvetítés része Von der Leyen és Weber is beolvasott Orbánnak, megvolt a miniszterelnök első szócsatája Magyar Péterrel – három és fél órán át vitáztak a magyar elnökségről az EP-ben

Magyar Péter: Mindketten tudjuk, hogy vége van

Philippe BUISSIN / EP
Philippe BUISSIN / EP

Magyar Péter odalépett Orbán Viktorhoz, és kezet fogott vele. A beszédét a Tisza Párt elnöke azzal kezdte, hogy Magyarország húsz év alatt éltanulóból az EU legszegényebb és legkorruptabb országa lett a Gyurcsány- és az Orbán-korszak alatt. Mi a nyugati és európai klub tagjai vagyunk, akkor is, ha ön szívesebben beszél gazdasági függetlenségről – mondta.

Philippe BUISSIN / EP

A határvédelemmel egyetértenek, de akkor miért enged ki a kormány kétezer embercsempészt a börtönökből, miért tervezett migránstábort Vitnyéden és miért bizniszel a letelepedési kötvényekkel? – kérdezte.

Orbán Balázs meggyalázta 1956 emlékét, amit mondott, azt hazaárulásnak hívják – jelentette ki Magyar Péter a miniszterelnök politikai igazgatóinak szavaira reagálva, aki most is ott ül Orbán Viktor mögött.

A Tisza Párt elnöke a magyar vidék, a kórházak és a vasút lesújtó állapotáról, a széteső közszolgáltatásokról, az alacsony fizetésekről, rekordinflációról is beszél.

„Mindketten tudjuk, hogy vége van. Feltámadott a tenger, a népek tengere, és bármilyen aljas eszközhöz is folyamodnak, bármivel is fenyegetőznek, mi, a magyar emberek millióival, lépésről lépésre visszavesszük a hazánkat” – fogalmazott, hozzátéve: „nem félünk, és az idő nekünk dolgozik”.

Philippe BUISSIN / EP
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik