Nagyvilág

Jegy nélkül jutott fel az EasyJet járatára egy férfi, a kifutón vették csak észre

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP
Az utolsó pillanatban bukott le a potyautas.

Megdöbbentő biztonsági baki történt az EasyJet Manchesterből Milánóba tartó járatán, egy férfinek kis híján sikerült jegy nélkül elutaznia Nagy-Britanniából. A malőr pontos okait egyelőre rejtély fedi, a reptér szerint a légitársaság bakizott, az EasyJet nem tudja mi történhetett – írja a Daily Star.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a férfinak egyáltalán nem volt jegye, vagy volt, csak más járatra. A gép már a kifutón várakozott a felszállás engedélyezésére, amikor a légitársaság személyzete észrevette, hogy az egyik utas illetéktelenül tartózkodik a gépen. A repülőre nem sokkal később rendőrök szálltak fel, akik elvezették a potyautast, a gépen található csomagokat pedig átnézték. A gép végül négy és fél órás késéssel érkezett meg Milánóba. A huszas éveiben járó férfi azóta is őrizetben van, azzal vádolják, hogy szándékosan próbálta megtéveszteni a személyzetet. A férfinál nem találtak gyanús poggyászt, az üggyel kapcsolatban nem merült fel terrorcselekmény gyanúja.

Az EasyJet szóvivője eddig annyit árult el, hogy vizsgálatot indítottak egy férfi utas ügyében, aki „tévesen” szállt fel a gépre. A reptér szóvivője ezzel szemben arról nyilatkozott, hogy a baki nem miattuk történt, a reptér dolgozói minden szabályt betartottak, a mulasztás a légitársaság által felügyelt beléptetés során történhetett. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik