Nagyvilág

„Erőszakoló vagyok, mint itt mindenki más”: idegeneket hívott lakásába a francia férfi, erőszakolják meg a feleségét

Marc Asensio / NurPhoto / AFP
Marc Asensio / NurPhoto / AFP
Elképesztő bűncselekmény rázta meg Franciaországot. Egy férfit azzal vádolnak, hogy csaknem tíz éven át begyógyszerezte a feleségét, és más férfiaknak felajánlotta a teljesen elkábított nőt. A vádlottak padján 50-en ülnek, 20 elkövetőt nem sikerült azonosítani. A vádlott-társakból 15 ismerte el a szexuális erőszakot. A feleség külön kérése volt, ne legyen zárt tárgyalás, hogy felhívja a figyelmet a szexuális bántalmazásokra.

Dominique Pélicot-t azzal vádolják, hogy elkábította feleségét, Gisèle Pélicot-t, és idegeneket hívott, hogy erőszakolják meg, miközben ő lefilmezte ezt. A perben 51 férfit vádoltak meg, a bűncselekmények körülbelül tíz éven át tartottak.

Sokan azzal védekeztek, hogy ők azt hitték, egy konszenzusos szexjátékban vettek részt.

Erőszaktevő vagyok, mint a többiek is a teremben

ismerte be halk, nyugodt, de némileg remegő hangon a 71 éves Pélicot, miközben a tárgyalóterem túloldalán arra az 50 másik férfira nézett, akiket szintén bíróság elé állítottak.

A most 72 éves áldozat annyira be volt gyógyszerezve altatókkal és szorongás elleni készítményekkel, mintha „mély kómában” lenne. Férje szerint összes tettestársa – akiknek életkora 26 és 74 év között van – tudott arról, miben vesznek részt a délkelet-franciaországi, provence-i otthonában. A vádlottak közül 35-en tagadják a nemi erőszakot, többen állítják, hogy a férfi manipulálta őket.

A vád szerint a tíz év alatt mindössze két férfi volt, akik, mikor meglátták a mozdulatlan nőt, azonnal távoztak.

A nyugalmazott ingatlanügynök 50 éven át élt házasságban feleségével, de mára már elváltak. Az elkövető bocsánatot kért „megbocsáthatatlan tettért” a feleségétől, a gyerekeitől és az unokáitól.

Fiatal koromból csak a megrázkódtatásokra és a traumákra emlékszem, amiknek egy részéről megfeledkeztem, hála neki. Megőrültem érte. Mindent megváltoztatott. Mindent elrontottam

– jelentette ki a férj, aki elsírta magát, amikor a gyerekkorában átélt szexuális bántalmazásokról beszélt. Dominique Pélicot elnézést kért egy másik férfi feleségétől is, akit szintén bedrogoztak, majd a nő férje megerőszakolta.

Benoit PEYRUCQ / AFP Ez a 2024. szeptember 2-án készült bírósági vázlat Dominique Pelicot vádlottat mutatja a tárgyaláson.

Gisèle Pélicot a tárgyalás egyik napján felidézte azt a 2020 novemberi napot, amikor az egészről tudomást szerzett. A rendőrség behívta a férje miatt, akit rajtakaptak, hogy egy helyi szupermarketben nők szoknyája alá fotóz. A feleség számára itt derült ki, hogy ennél sokkal súlyosabb az ügy. „A szexuális életemről kérdeztek. Mondtam nekik, hogy soha nem próbáltam ki a párcserét vagy a hármast. Mondtam, hogy én csak a férjemé vagyok. Nem bírtam más érintését magamon, csak a férjemét”.

„Egy óra múlva a tiszt azt mondta, mutatok önnek pár dolgot, amit nem talál majd kellemesnek. Kinyitott egy mappát, és fényképeket tett elém. Nem ismertem fel sem a férfit, sem az ágyban alvó nőt. A tiszt megkérdezte: asszonyom, ez az ön ágya és éjjeliszekrénye? Nehéz volt felismernem magam, mert szokatlan ruhában voltam. Aztán mutatott egy második, majd egy harmadik fényképet is. Megkértem, hogy hagyja abba.

Elviselhetetlen volt. Élettelen voltam, az ágyamban, és egy férfi erőszakolt. Darabokra hullott a világom.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik