A következő élő közvetítés része A Hezbollah visszaverhetett egy benyomulási kísérletet, Izrael újabb települések kiürítését rendelte el

Az uniós főképviselő támogatásáról biztosította az ENSZ-főtitkárt

Houssam Shbaro / Getty Images
Houssam Shbaro / Getty Images

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön támogatásáról biztosította António Guterrest, miután Izrael nemkívánatos személlyé nyilvánította az ENSZ-főtitkárt – írta az MTI.

Josep Borrell a közösségi oldalán közzétett üzenetében azt írta, támogatja Guterrest fáradhatatlan erőfeszítéseiben, hogy békét teremtsen minden konfliktusban, különösen a Közel-Keleten. „Elítéljük az ENSZ-főtitkár ellen irányuló indokolatlan támadásokat, valamint az ENSZ humanitárius alkalmazottai közötti, elfogadhatatlanul sok áldozatot” – fogalmazott az uniós diplomácia vezetője.

Izrael külügyminisztere szerdán bejelentette, hogy a zsidó állam nemkívánatos személlyé nyilvánította az ENSZ-főtitkárt, mert nem ítélte el egyértelműen Irán előző napi Izrael elleni súlyos rakétatámadását, és ezért a portugál politikus nem léphet be az országba.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik