Nagyvilág

Elnökséghez segítheti Kamala Harrist, hogy kiállt mellette Taylor Swift?

Getty Images
Getty Images
Az amerikai elnökjelölti vita után napjaink legnépszerűbb énekesnője, Taylor Swift bejelentette, a demokarata Kamala Harrist fogja támogatni a választáson. Az énekesnőnek hatalmas mobilizációs potenciálja és befolyása van, a politikára is, főleg a fiatalok, és a fehér nők körében. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 18 százaléka szavazna arra, akit Swift támogat. Az utóbbi évek elnökválasztási küzdelemeiben azonban nem egyszer fordult elő olyan, hogy a szupersztárok támogatása sem volt elég a győzelemhez.

Kamala Harris az elemzők és közvélemény-kutatások alapján megnyerte a Donald Trumppal folytatott vitát. Az erről szóló szalagcímek alig voltak nagyobbak, mint egy Instagram-posztról beszámoló híradások címei.

A bejegyzést a 34 éves nemzetközi szupersztár, Taylor Swift rakta ki, és abban egyértelmű támogatásáról biztosította a demokrata elnökaspiránst.

Kamala Harrisre és Tim Walzra adom a voksomat

– írta az énekesnő, aki szerint Harris „olyan jogokért és ügyekért harcol, amiknek szüksége van egy harcosra, aki megvédi ezeket”. Taylor Swift a jelenlegi alelnököt „megfontolt és tehetséges vezetőnek” tartja, és úgy véli, hogy „sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha nem káosz, hanem nyugalom vezet minket”.

Külön kiemelte Walzot, aki Kamala Harris alelnökjelöltje. Taylor Swift ugyanis nagyra tartja, hogy „évtizedek óta kiáll az LMBTQ+ jogok, a mesterséges megtermékenyítés és a nők saját testéhez való joga mellett”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

Kiállása Harris mellett nem is annyira meglepő, a Guardian szerint tulajdonképpen Donald Trump saját magát okolhatja azért, hogy Swift politikai állásfoglalást tett a kampányban. Posztjában is kitér arra az előadó, hogy mesterséges intelligenciával (MI) elkészítették alteregóját, amely a közösségi médiás felületeken Trumpot támogatja. Ezeket a deepfake képeket két héttel ezelőtt a republikánus politikus is megosztotta.

A félretájékoztatás elleni legegyszerűbb módszer az igazság

– közölte Taylor Swift.

A MI-által generált, Trumpot támogató „Swift-klón” megjelenése azért is érdekes, mert az év elején a milliárdos támogatói még nagyon durván támadták az énekesnőt, és mindenféle összeesküvés-elméletet hordtak össze róla, a vele szembeni fellépést pedig „szent háborúnak” titulálták. 2015-ben még „náci Barbie-nak” hívták az énekesnőt, aki azóta több, demokratáknak kedves kijelentést is tett. Zavaros jobboldali körök legutóbb már olyanokat állítanak, hogy titokban a Pentagon embere, aki manipulálja a nőket.

Hogy miért olyan meghatározó, hogy egy énekesnő támogatja az alelnököt?

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik