Nagyvilág

Donald Trump kaotikus posztban jelentette be: „Nem lesz harmadik vita!”

SAUL LOEB / AFP
SAUL LOEB / AFP

A hét közepén rendezték meg az elnökjelöltek újabb vitáját az Egyesült Államokban – ez volt az első vita, ahol Donald Trump és Kamala Harris mérte össze az erejét, miután a demokraták időközben lecserélték a jelöltjüket. A hivatalban lévő elnök, Joe Biden (akkor még nem hivatalos elnökjelöltként) júniusban vitázott Trumppal, és olyan hervasztó teljesítményt nyújtott, hogy egy csapásra felgyorsultak az események, melyek végül Biden visszalépéséhez és Kamala Harris jelöltségéhez vezettek.

A mostani vita legfontosabb tanulságait itt gyűjtöttük össze, arról pedig külön írtunk, hogy a párt nélküli szavazóknál Harris tartolt, és még Taylor Swift is beállt a demokrata jelölt mögé.

Az elnökválasztásig hátra van még bő másfél hónap, ebbe az időtartamba akár egy újabb vita is beleférne, ahogy azt többen pedzegették is már az elmúlt napokban. A jelek szerint azonban erre biztosan nem kerül sor, ezt az egyik leginkább illetékes személy, Donald Trump jelentette be csütörtökön saját közösségi oldalán, a Truth Social-ön.

Amikor egy díjbirkózó elveszti a meccset, az első, ami kijön a száján, hogy »VISSZAVÁGÓT AKAROK«. A felmérések tisztán azt mutatják, hogy megnyertem a vitát Kamala Harris elvtárs, a Demokrata Párt radikális baloldali jelöltje ellen kedd este. És ő máris egy második vita után kiált

– írta Trump, aki ezt követően Harris fejére olvasta, hogy Bidennel együtt „megsemmisítették az országot”.

Bűnözők és mentálisan zavart emberek milliói özönlenek az USA-ba teljesen ellenőrizetlenül, átvilágítás nélkül, az infláció pedig csődbe viszi a középosztályt. Ezt mindenki tudja, ahogy az összes többi problémát is, amit Kamala és Joe okozot. Megvitattuk az első vitán Joe-val, és a második vitán Harris elvtárssal.

Trump végül Harris szemére vetette, hogy az nem jelent meg a FOX által szervezett vitán, ahogy nem volt hajlandó kiállni a CBS és az NBC kamerái elé sem. A republikánus jelölt szerint ellenfelének inkább azzal kellene foglalkoznia, hogy mit kellett volna tennie az elmúlt négy évben, míg alelnök volt, bejegyzését pedig azzal zárta:

NEM LESZ HARMADIK VITA!

Kapcsolódó
Az USA-elnökjelölti vita fontos és tanulságos részei 18 percben, magyar felirattal
Szélsőségesség, Orbán Viktor, kutyaevő bevándorlók, tönkretett gazdaság, agyoncsapott törvények, valamint kontúrtalan béketervek Ukrajnára és Palesztinára nézve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik