A következő élő közvetítés része Folytatja a pszichológiai hadviselést a Hamász, újabb kivégzett túsz videóját tették közzé

A Nemzetközi Büntetőbíróság megszüntette a Hamász megölt vezetője elleni eljárást

YouTube
YouTube

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) megszüntette a Hamász palesztin terrorszervezet politikai irodájának vezetője, a néhai Iszmail Haníje ellen zajló eljárást, miután Hanijét júliusban megölték – derült ki a hágai székhelyű testület pénteki közleményéből. A bejelentésben hozzátették: vizsgálnak mindazonáltal más, az idei év során beérkezett kérelmeket, amelyek a Hamász más vezetői, illetve több izraeli vezető őrizetbe vételével kapcsolatosak.

Karim Khan, az ICC főügyésze májusban már kérte a törvényszék illetékes kamarájától elfogatóparancs kiadását Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, valamint Joáv Galant izraeli védelmi miniszter ellen a gázai lakosság sérelmére elkövetett bűncselekmények gyanújával.

Khan emellett a gázai övezetet uraló Hamász több magas rangú tagja ellen is kezdeményezte elfogatóparancs kiadását. Haníje július 31-én Teheránban egy Izraelnek tulajdonított merényletben vesztette életét, noha Izrael hivatalosan azóta sem vállalta a felelősséget a támadásért.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik