Nagyvilág

Trump szerint Magyarország erős ország

AFP / Orbán Viktor X oldala
AFP / Orbán Viktor X oldala

Donald Trump erős országnak nevezte Magyarországot, amelyet egy erős vezető irányít – a republikánus amerikai elnökjelölt erről egy helyi idő szerint szombaton este sugárzott interjúban beszélt, amelyet a konzervatív médiaszemélyiség, Mark Levin készített.

A Fox News hírtelevízióban adásba került interjúban a volt elnök Orbán Viktor miniszterelnököt a világ biztonságát fenyegető válságokkal és háborúkkal kapcsolatban idézte, aki egy olyan vezetőben látja a béke helyreállításának lehetőségét, mint amilyen ő – Donald Trump – volt.

A republikánus politikus kijelentette, hogy „két ország közötti háborút – amelyhez az Egyesült Államoknak egyébként semmi köze nincs – egyetlen telefonhívással le tudna zárni”. Azt is elmondta, hogy frissen megjelent könyvében, amelynek címe Megmenteni Amerikát (Save America) több olyan nemzetközi politikus is szerepel, akivel az elmúlt időszakban találkozott, köztük Orbán Viktor.

Donald Trump az interjúban éles szavakkal bírálta az Európai Uniót, amely – véleménye szerint – kereskedelmi előírásaival „kihasználja” az Egyesült Államokat, és ennek a gyakorlatnak a megszüntetését ígérte.

A republikánus elnökjelölt az amerikai elnökválasztási küzdelmet érintve demokrata párti ellenfelét, Kamala Harrist ismét szélsőséges baloldali politikusnak nevezte, és amiatt bírálta, hogy a választási kampány során korábbi, radikálisnak mondott álláspontjával ellentétesen nyilatkozik, többi között a belföldi energiakitermelés engedélyezését és az illegális bevándorlás korlátozását illetően.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik