A következő élő közvetítés része Irán hadgyakorlatra hivatkozva a légtere elkerülését tanácsolja a légitársaságoknak

Izraeli védelmi miniszter: A szabad világnak össze kell fognia Irán ellen

MUSTAFA HASSONA / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
MUSTAFA HASSONA / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Megbeszélést folytatott Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter német hivatali partnerével – számolt be a tárcavezető szerdán az X közösségi platformon.

Boris Pistorius német védelmi minisztert a izraeli kollégája a posztjában „barátjának” nevezte. Gallant mint írta, a német védelmi minisztert tájékoztatta „a biztonsági fejleményekről”, valamit Irán és megbízottjai „Izraelre és a tágabb régióra” gyakorolt fenyegetéséről.

A szabad világnak össze kell fognia a legnagyobb destabilizátor és a terrorizmus exportőre – Irán – ellen

– írta az izraeli védelmi miniszter.

Irán azt követően mutatott fenyegetést Izraellel szemben, hogy az izraeli hadsereg a múlt héten az iráni főváros, Teherán területén megölte a Gázai övezetben a végrehajtó hatalmat gyakorló fegyveres iszlamista szervezet, a Hamász politikai vezetőjét, Iszmail Hanijét. Ezzel szinte párhuzamosan, de valamivel korábban a libanoni Bejrút területén megölték Fuád Sukr Hezbollah-parancsnokot is. A műveleteknek civil áldozatai is voltak.

A két iszlamista szervezet Irán támogatását élvezi ugyan, ám a perzsa állam a hálózatába ilyen módon tartozó hasonló szervezeteket közvetlen utasítással – állítása szerint – nem látja el.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik