Nagyvilág

Vannak, akiket nem tett boldoggá Kamala Harris választása

Jim WATSON / AFP
Jim WATSON / AFP

Megérkeztek a reakciók arra, hogy Kamala Harris, a Demokrata Párt elnökjelöltje Tim Walz-ot választotta alelnök-jelöltjének.

Joe Biden elnök azt írta, Harris nagyszerű döntést hozott. Walz szerinte erős és határozott vezető, a Harris-Walz páros pedig jó lesz a dolgozó amerikaiaknak és az amerikai középosztálynak.

Donald Trump kevésbé volt lelkes, ő azt írta, Walz a legrosszabb alelnök a történelemben, még a veszélyesen liberális Harris-nél is rosszabb.

JD Vance, Trump alelnök-jelltje azt írta, Walz legnagyobb problémája nem Walz maga, hanem hogy Harris, ha a pártja úgy akarja, meghajlik annak legszélsőségesebb tagjai előtt.

Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó, a másik lehetséges alelnök-jelölt azt írta, alig várja, hogy a következő 90 napban a barátaival, Tim Walz-cal és Kamala Harrisszel járja az országot.

Hillary Clinton volt elnökjelölt-külügyminiszter és Barack Obama volt elnök szintén üdvözölték a döntést, ahogy a Demokrata Párt két szélsősége, a baloldali Alexandria Ocasio-Cortez és a jobboldali Joe Manchin is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik