Élő Nagyvilág

Drónokkal támadták egymást az oroszok és az ukránok

Yevhen Kotenko / NurPhoto / AFP
Yevhen Kotenko / NurPhoto / AFP

Vasárnapi tudósításunkat itt olvashatják vissza. 

Dróntámadások Ukrajnában és Oroszországban is

Ukrajna és Oroszország ismét drónokkal támadta egymást hétfőre virradó éjszaka: Oroszország károkat jelentett, Ukrajna lelőtt drónokról és egy rakétáról számolt be.

Károk keletkeztek egy helyi erőműben

– írta a Telegramon a közép-oroszországi Orjol régió kormányzója, Andrej Klicskov. Két drónt lelőttek Glazunovka körzetében. Médiajelentések szerint a Belgorodi területen is keletkezett drónok által okozott kár áramelosztó alállomásokban.

Az orosz védelmi minisztérium beszámolója szerint összesen 39 ukrán drónt fogott el vagy semmisített meg a légvédelem, elsősorban a határ menti Kurszk, Belgorod, Brjanszk és Voronyezs régiókban. Drónokat fogtak el a Leningrádi területen is.

Az ukrán légierő közleménye szerint tízból kilenc harci drónt fogtak el, valamint egy manőverező robotrepülőgépet is. Károkról nem számoltak be.

A már két éve folyó háborúban az orosz légicsapások súlyosan megrongálták az ukrán energiaellátó rendszert, ezért rendszeresen áramszünetekre kerül sor. Ukrajna újabban megkezdte oroszországi hátországi célpontok támadását, elsősorban drónokkal.

(MTI)

Olvasói sztorik