A következő élő közvetítés része Uniós szóvivő: 90 napos kőolajtartaléka van Magyarországnak

Huszonöt orosz harci drónt fogott az ukrán légvédelem az éjjel

Kremlin Press Office / Handout / Anadolu (Photo by Kremlin Press Office / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP
Kremlin Press Office / Handout / Anadolu (Photo by Kremlin Press Office / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Huszonöt orosz harci drónt semmisítettek meg az ukrán erők múlt éjszaka indított 38-ból – közölte csütörtökön az ukrán légierő főparancsnoka. Szavait a Reuters idézte:

Múlt éjjel az ellenség harmincnyolc Shahed-131/136 típusú támadó drónt vetett be, amelyekkel ukrán létesítményt támadtak több területen, többek között az Odesszai terület déli részén és Közép-Ukrajnában

Mikola Olescsuk elmondta, hogy további három drón „eltűnt, miután átlépték a Romániával közös államhatárt”. További részleteket erről azonban nem közölt.

Románia alig néhány száz méterre van az Odessza megyei Izmail dunai kikötőjétől, amelyet már a második egymást követő éjszaka támadtak az orosz drónok. Oleh Kiper odesszai kormányzó elmondta, hogy két ember megsebesült, amikor dróntörmelék csapódott egy magánházba Izmail körzetében.

Kijev és a Zsitomír regionális hatóságai közölték, hogy megyéik úgyszintén orosz támadásoknak voltak kitéve. Zsitomír kormányzója szerint az ukrán légvédelmi rendszereknek hála az éjszaka folyamán a 10 légi célpont nagy részét eltalálták, de a dróntörmelék így is megrongált tíz magánházat és egy infrastrukturális létesítményt.

A kijevi katonai közigazgatás vezetője, Szerhij Popko szerint az ellenséges drónok különböző irányokból támadták a fővárost, de a légvédelmi erők mindegyiket megsemmisítették. Popko hozzátette: károkról vagy emberáldozatról Kijevben nem érkezett jelentés.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik