Élő Nagyvilág

Szijjártó Péter szerint Zelenszkij minősíthetetlen szavakkal illette Orbánt

SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP
SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Nagyon nehezen tudom türtőztetni magam, hogy ne használjak durva kifejezést” – mondta Szijjártó Zelenszkij nyilatkozatáról

Szijjártó Péter az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy „türtőztetnie kell magát”, hogy ne használjon durva kifejezést, amiért Zelenszkij szerinte „minősíthetetlen szavakkal” illette a magyar miniszterelnököt. A külügyminiszter szerint az ukrán elnök is próbálja belerángatni a NATO-t a háborúba.

Szijjártó haragját az váltotta ki, hogy Zelenszkij azt mondta az angliai politikai csúcson, hogy Orbán Viktor elárulta Európát, amikor elment Putyinhoz, illetőleg, hogy az EU összes problémáját meg tudják oldani a magyar miniszterelnök nélkül, az ő békemissziója nélkül is.

„Minél később beszélek róla, akár másodpercekkel is, abban reménykedem, hogy sikerült néhány olyan kifejezést leküzdeni magban vagy magamban tartani, ami eszembe jutott elsőre” – nyilatkozta Szijjártó, aki később azt is mondta, „nagyon nehezen tudom elfogadni, feldolgozni, türtöztetni magam, hogy ne használjak durva kifejezéseket”.

Olvasói sztorik