Nagyvilág

Medve támadt egy turistára Olaszországban

DELFINO Dominique / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP
DELFINO Dominique / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Erdőben sétáló francia turistát támadott meg egy medve kedden reggel Olaszország északi részén, Trentino megyében, számoltak be róla a helyi hatóságok.

A 43 éves francia férfi Naroncolo település környékén túrázott, amikor a medve rátámadt. A férfit, akinek kar- és lábsérülései nem életveszélyesek, helikopterrel szállították a trentói Santa Chiara kórházba, áll a közleményben.

A helyszínen az erdészet munkatársai próbálják megtalálni a támadó medvét.

Trentino megyében 2021-ben mintegy száz medve élt az olasz mezőgazdasági minisztérium adatai szerint. A tartományba 1996 és 2004 között megvalósult medve-újratelepítési terv alapján 50 példányt akartak betelepíteni, de a populáció azóta megduplázódott.

Tavaly áprilisban egy 26 éves olasz kocogót ölt meg egy medve Trentinóban. Korábban ilyen halálos medvetámadásra nem volt példa. A futóra támadt nőstény medvét a történtek után elválasztották bocsaitól, és ketrecbe zárták.

Állatvédők ismételt felszólításai nyomán az olasz hatóságok idén májusban jelentették be, hogy a Gaia néven is ismert, JJ4 jelölésű nőstény barnamedvét egy németországi medveotthonban helyezik el.

Egy, a helyi hatóságok által márciusban elfogadott, de még a megyei közgyűlés jóváhagyásra váró jogszabály idén és jövőre 8-8 “problémás” medve kilövését engedélyezné Trentinóban.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik