A következő élő közvetítés része Trump túlélte a merényletkísérletet, idén szavazhatott volna először a lövöldöző

Ursula von der Leyen: demokráciában nincs helye a politikai erőszaknak

Rebecca Droke / AFP
Rebecca Droke / AFP

Mély megdöbbenését fejezte ki vasárnap Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Donald Trump ellen elkövetett támadás miatt az X-en közzétett üzenetében, amelyben leszögezte: a demokráciában nincs helye politikai erőszaknak.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szintén az X-en ítélte el a támadást, és elfogadhatatlannak nevezte a politikusok elleni erőszakcselekményeket.

Roberta Metsola, a leköszönő Európai Parlament elnöke ugyancsak az X-en adott hangot megdöbbenésének, elítélve a politikai erőszakot, amelynek mint leszögezte – nincs helye társadalmakban.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szintén aláhúzta: a politikai erőszak elfogadhatatlan egy demokráciában, és élesen elítélte a támadást.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy másik ember viszont meghalt a támadásban és ketten életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik