A következő élő közvetítés része Izrael szerint meghalt a Hamász brigádparacsnoka a szombati véres légicsapásban

Újra megakadtak a tárgyalások

JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

A Hamász felfüggesztette a túszalkuról és a tűzszünetről folytatott tárgyalásokat egyik vezetője, Mohammed Deif likvidálásának szombati kísérlete után – közölte a szervezet képviselője vasárnap.

A Hamász egyik magas rangú tisztviselője bejelentette, hogy a szombaton célba vett Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka jól van az ellene tegnap, Hán-Júnisz nyugati, külső részén elkövetett célzott likvidálási kísérlet után. A közvetítésben részt vevő egyiptomi források is megerősítették a tárgyalások befagyasztását.

A merényletkísérletben palesztin források szerint több tucat gázai vesztette életét, és a légicsapás megölte a Hamász helyi dandárjának parancsnokát, Rafa Szalamát. A tisztviselő hozzátette, hogy úgy döntöttek, hogy leállítják a túszok szabadon bocsátásáról és a háború befejezéséről szóló tárgyalásokat az „Izrael által elkövetett tömeggyilkosságok” és Izrael hozzáállása miatt.

A bejelentés szerint Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodájának Katarban élő vezetője közölte a közvetítő országok képviselőivel, hogy a tárgyalások felfüggesztése mellett döntöttek, mert Izrael érzésük szerint komolytalan, időt húz és akadályokat állít”.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik