A következő élő közvetítés része „Ukrajnában sehol sincs biztonságban senki" – orosz rakéta találhatta el a gyermekkórházat

Az oroszoknak még mindig időre van szükségük az ütközőzóna létrehozásához Ukrajnában

Miniszterelnöki Sajtóiroda
Miniszterelnöki Sajtóiroda

Oroszország hadserege továbbra is dolgozik egy „ütközőzóna” létrehozásán az északkelet-ukrajnai Harkiv régióban, de ez időbe telik – közölte a Kreml szerdán.

Vlagyimir Putyin még májusban jelentette ki, hogy Oroszország úgynevezett pufferzónát hoz létre a megtámadott területen, hogy megvédje a Harkivval szomszédos Belgorod határ menti régiót az ukrán támadásoktól. „Természetesen ennek a feladatnak a megvalósítása időigényes. Az ez irányú munka folyamatban van” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője orosz újságíróknak arra a kérdésre, hogy mennyi időbe telik, amíg Oroszország garantálni tudja Belgorod biztonságát.

Később szerdán Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó közölte, hogy egy ember meghalt, további hét pedig megsebesült az orosz határ menti Szebekino városnál az ukrán ellentűzben – írja a Reuters. Gladkov szerint három többemeletes lakóház, több kereskedelmi létesítmény, egy ipari vállalkozás és 20 jármű sérült meg.

Az orosz agresszor a harkivi irányban átlépte a határt, és megindította nyári offenzíváját, amivel szétfeszítené az ukrán hadsereg erőit, illetve azóta céljuk létrehozni az említett pufferzónát – a támadás lehetséges kimeneteliről szóló cikkünket itt olvashatják. 

Kapcsolódó
Oroszország az új offenzívával szétfeszítené a kimerült ukrán hadsereget, kritikus szakaszhoz érkezett a háború
Megindult az orosz nyári offenzíva, harcok dúlnak Ukrajna második legnagyobb városa közelében. Nehéz hetek, hónapok következnek az ukrán hadsereg számára, amíg az új mozgósítás és az amerikai fegyverek valamennyire kikezdhetik a tetemes orosz erőfölényt.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik