A következő élő közvetítés része Nőtt a Dnyipro elleni orosz támadás áldozatainak száma

Mandiner: Nicolas Sarkozy tudott Orbán moszkvai útjáról

MTI / EPA / Yoan Valat
MTI / EPA / Yoan Valat

Helyesen cselekszik a magyar miniszterelnök, amikor a kommunikációs csatornák helyreállításán dolgozik – nyilatkozta a Mandinernek Nicolas Sarkozy, korábbi francia államfő Orbán Viktor moszkvai útja kapcsán.

A magyar miniszterelnöknek az ukrajnai háború lezárására tett diplomáciai erőfeszítéseivel kapcsolatban a lap megkeresésére az Orbán Viktorral régóta remek viszonyt ápoló, 2007-től 2012-ig hivatalban lévő francia köztársasági elnök pénteken úgy fogalmazott: „a békéhez vezető út első lépése, hogy helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat”.

A Mandiner információi szerint a magyar miniszterelnök egyeztetett pénteki moszkvai útjáról Nicolas Sarkozyvel.

Az orosz-ukrán háborúnak nincs katonai megoldása. Békét pusztán diplomáciai tárgyalások útján lehet elérni. A nap végén ez a felek döntése lesz. De első lépésként helyre kell állítani a kommunikációs csatornákat

fogalmazott a lapnak Nicolas Sarkozy.

Orbán Viktor a hét elején békemisszión vett részt Kijevben, s ott egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, a kormányfő pedig pénteken Moszkvába is ellátogatott, hogy ott tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz államfővel – emlékeztet tudósításában a Mandiner.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik