A következő élő közvetítés része Orbánnal is beszélgetett Zelenszkij az EU-csúcson

Kijev: csütörtökön száznál is több összecsapás történt a frontvonalon

Ludovic Marin / AFP
Ludovic Marin / AFP

Száznál több összecsapásról érkezett jelentés csütörtökön a kelet- és dél-ukrajnai frontvonalakról – közölte esti helyzetjelentésében Kijevben az ukrán fegyveres erők vezérkara.

„Az ellenség folyamatosan keresi az utat, hogy áttörje a védelmi vonalainkat” – írta a vezérkar.

Az összecsapások több mint felét Kelet-Ukrajnából, a másik felének a nagy részét pedig a dél-ukrajnai Donyeck megyei Pokrovszkból jelentették.

A vezérkar szerint a frontvonalak a támadások ellenére mindenütt változatlanok maradtak.

Az ukrán haderő heves harcokról számolt be a Zaporizzsjától nyugatra fekvő Mirnoje település térségéből is.

Andrij Demcsenko, a határőrség szóvivője az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál jelentése szerint kijelentette, hogy az orosz erők harmadik frontot nyitottak csütörtökön Harkiv megyében, az orosz határ közelében fekvő Szotnickij Kozacsok nevű falu irányába próbáltak meg előre nyomulni, de a támadást visszaverték.

Az orosz hadsereg május közepén nyitotta meg a második frontot Harkiv megyében, amikor a határ orosz oldaláról offenzívát indított Lipci és Vovcsanszk települések ellen. Az ukrán beszámolók szerint ennek a frontvonalnak a térségében is folytatódnak az összecsapások, különösen azután, hogy az orosz erők korábban a határ mentén több területet elfoglaltak.

Az ukrán Hortyica operatív-stratégiai hadseregcsoport vezetője, Nazar Volosin a helyi médiával azt közölte, hogy az ukránoknak sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket a Donyeck megyei Csasziv Jar település Kanal városrészéből. Hozzátette, hogy az orosz erők továbbra is megpróbálják az ukrán védőket kiszorítani a város Ivankivszkij negyedéből.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik