A következő élő közvetítés része Izrael szerint túlzottak a gázai rombolás korábbi adatai

A libanoni határnál hadgyakorlatozott az izraeli hadsereg

Ashraf Amra / ANADOLU / AFP
Otthonukból elűzött ​​palesztinok százai élnek sátrakban, amelyeket a gázai Khan Yunisban állítottak fel.
Ashraf Amra / ANADOLU / AFP
Otthonukból elűzött ​​palesztinok százai élnek sátrakban, amelyeket a gázai Khan Yunisban állítottak fel.

Az izraeli hadsereg hivatalos honlapján videókat és fényképeket tett közzé arról, ahogy harcosai hadgyakorlatokat hajtanak végre.

Az IDF közleménye szerint harci forgatókönyveket szimuláltak a Libanonnal határos északi határvidék, bonyolult terepviszonyai közt:

a múlt héten végrehajtott gyakorlatokon az izraeli katonákat a különböző fenyegetésekre való reagálásra képezték ki a gyalogság, a páncélosok és a tüzérségi erők együttműködésével.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a napokban bejelentette, hogy a Hamász ellen októberben indított harcok intenzív szakasza lassan lezárul, a katonai figyelem pedig ezzel párhuzamosan a libanoni határszakaszra kerülhet át. Ha ez megtörténik, és Izrael szárazföldön is megtámadja a határ túloldalát ellenőrző Hezbollahot, azzal a közel-keleti válság egy újabb, az eddiginél sokkal veszélyesebb szakaszába lép.

Kapcsolódó
Európát is magával ránthatja a libanoni eszkaláció
Ha betartja az ígéretét Benjamin Netanjahu, és Izrael katonai figyelme hamarosan áthelyeződik a libanoni határszakaszra, azzal a közel-keleti válság újabb, az eddiginél sokkal veszélyesebb szakaszába lépne.

(al-Dzsazíra)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik