Nagyvilág

Újabb turistát találtak holtan egy görög szigeten

Costas Baltas / Anadolu via Getty Images
A mentők segítenek egy nőnek az athéni Akropoliszon, miután rosszul lett a hőségtől 2024. június 12-én.
Costas Baltas / Anadolu via Getty Images
A mentők segítenek egy nőnek az athéni Akropoliszon, miután rosszul lett a hőségtől 2024. június 12-én.

Holtan találtak egy eltűnt turistát egy Korfutól nyugatra találtható apró görög szigeten – írja a Guardian. Az amerikai férfi holttestére egy másik turista talált rá Mathraki egyik elszigetelt sziklás strandján. A férfit, akiről részleteket nem közöltek a hatóságok, csütörtök óta keresték.

Az elmúlt hetekben Görögországban több külföldi turista is eltűnt vagy meghalt, akik a szokatlan, több mint 40 fokos forróság ellenére indultak kirándulni. Egy 74 éves holland turista holttestét vasárnap találták meg, míg Michael Mosley, ismert brit orvos és televíziós személyiség egy héttel korábban hunyt el azt követően, hogy a rekkenő hőségben sétálni ment Szümi szigeten.

Jelenleg is keresnek két francia turistát, egy 64 éves és egy 73 éves nőt, akiknek együtt veszett nyoma Szikinosz szigetén. Amorgoszon sem találnak egy 59 éves amerikai férfit, aki kedden indult el egyedül túrázni a kánikulában.

Görögországban júniushoz képest különösen nagy a hőség, szerdán Athénban be kellett zárni az Akropoliszt, míg az ország középső és déli részein zárva tartják az iskolákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik