Nagyvilág

Megtalálták a holttestét a népszerű brit tévésnek, aki egy görög szigeten tűnt el

Anna-Karin Nilsson/EXP / TT NEWS AGENCY / AFP
Anna-Karin Nilsson/EXP / TT NEWS AGENCY / AFP

Holtan találták Michael Mosley neves brit médiaszemélyiséget, aki néhány napja tűnt el egy görög nyaralóközpontból, írja az MTI.

Mosley, aki orvos volt, feleségével üdült a görögországi Szümi szigetén, és szerdán, rekkenő hőségben túrázni indult a sziget belső hegyvidéki területeire, ahonnan azonban nem tért vissza.

Felesége riasztotta a helyi hatóságokat, és bejelentése nyomán nagyszabású keresés indult, amelyben a görög parti őrség is részt vett helikopterekkel és drónokkal.

Vasárnap a keresőalakulatok találtak egy holttestet a sziget északkeleti térségében, nem messze a tengerparttól.

Jóllehet a hivatalos azonosítási eljárás még nem zajlott le, egyöntetű brit médiabeszámolók szerint a görög hatóságok megerősítették, hogy Michael Mosley a kopár hegyi területen megtalált elhunyt.

A 67 éves Mosley az egyik legismertebb és legnépszerűbb ismeretterjesztő médiaszemélyiség volt Nagy-Britanniában. Rendszeres műsorai voltak a BBC és a Channel 4 közszolgálati televízióban, brit lapokban közölt orvosilag kidolgozott életmód- és egészségügyi tanácsokat tartalmazó írásokat.

Szószólója volt az úgynevezett 5:2-es étrendnek, amelynek lényege az, hogy a hét két napján igen korlátozott kalóriabevitellel, gyakorlatilag böjtöléssel, kell megszabadulni a testsúlyfeleslegtől.

Brit médiabeszámolók szerint a szigeten 40-42 fokos hőség volt, amikor Mosley túrázni indult az árnyékot nyújtó fák nélküli, gyakorlatilag teljesen kopár hegyvidéki térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik