A következő élő közvetítés része Kim Dzsongun: Észak-Korea Oroszország legyőzhetetlen harcostársa

Kigyulladt egy ipari létesítmény Kijevnél

Vladimir SMIRNOV / POOL / AFP
Vladimir SMIRNOV / POOL / AFP

Szerdán kora reggel Oroszország újabb rakéta- és dróntámadást indított Ukrajna ellen. Ennek következtében tűz ütött ki egy ipari létesítményben, lakóházak rongálódtak meg, és hat régióban több ember megsérült – közölték helyi hatóságok.

Az ukrán hadsereg szerint az éjszakai támadás során hat rakétából kilőttek ötöt, és mind a huszonnégy drónt sikerült lelőni.

Az ukrán légvédelmi rendszerek megsemmisítették a főváros felé közeledő összes légi fegyvert – közölte Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője.

A törmelékek ugyanakkor megrongáltak egy Kijev környéki ipari létesítményt, ami tüzet okozott – derült ki a regionális kormányzó közleményéből. Az oltásában szerda reggelig több mint 105 ember és 30 gép vett részt.

A támadásban megsérült egy helyi lakos, megrongálódott egy magánlakás, egy garázs, egy benzinkút és egy raktár – ismertette a veszteségeket és károkat a kormányzó.

Dnyipropetrovszk regionális kormányzója közölte, hogy orosz támadásban három ember megsérült és kilenc magánlakás megrongálódott, és arról is beszámolt, hogy az ukrán hadsereg tizenegy drónt lőtt ki a régió fölött.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik