A következő élő közvetítés része Oroszország: az Ukrajnába érkező francia katonai kiképzők legitim célpontok

Az Ukrajnába érkező francia katonai kiképzők az orosz hadserreg célpontjai

Thibault Camus / POOL / AFP
Thibault Camus / POOL / AFP

Az Ukrajna területére lépő francia katonai kiképzők legitim célpontot jelentenek az orosz hadsereg számára – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden a Kongói Köztársaságban tett látogatása során.

A The Guardian szerint Lavrov azt mondta, hogy a katonatiszteket és zsoldosokat státuszuktól függetlenül célpontnak tekintik. Mint mondta, úgy tudja, hogy a francia kiképzők már meg is érkeztek Ukrajnába.

Dmitrij Peszkov Kreml szóvivő pedig azt közölte, hogy az ukrán hadsereget kiképző külföldi katonák semmilyen felmentéssel nem rendelkeznek. Mindegy, hogy franciák vagy más országból származnak.

Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok május 28-án jelentette be, hogy aláírta azokat a papírokat, amik lehetővé teszik, hogy francia katonai kiképzők érkezzenek az ukrán katonai kiképzőközpontokba. Az ukrán védelmi miniszter akkor azt nyilatkozta, még zajlanak a tárgyalások Franciaországgal. Emmanuel Macron francia elnök múlt héten azt mondta, hogy pletykákat nem kommentál. Egyben azt ígérte, hogy a normandiai partraszállás 80-dik évfordulóján részletesen kifejti az Ukrajnával kapcsolatos terveit.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik