Nagyvilág

Símaszkos gyerek célzott fegyverével egy BMW-ből a szlovák államfő házára

Szajki Bálint / 24.hu
Peter Pellegrini szlovák államfő a besztercebányai kórház előtt, ahova Robert Fico kormányfőt vitték a nyitrabányai merénylet után.
Szajki Bálint / 24.hu
Peter Pellegrini szlovák államfő a besztercebányai kórház előtt, ahova Robert Fico kormányfőt vitték a nyitrabányai merénylet után.

A Robert Fico kormányfő elleni merénylet után újabb incidens borzolja a kedélyeket Szlovákiában. Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján egy videófelvételt mutatott arról, amint csütörtökön egy mozgásban lévő autó hátsó ülésén utazó símaszkos gyerek, lehúzott ablak mellett, játékfegyverrel céloz Peter Pellegrini köztársasági elnök vereknyei háza irányába.

„Itt láthatták, mit tartanak egyesek viccesnek” – tette hozzá a belügyminiszter a videó lejátszását követően az Új szó tudósítása szerint.

A gyerek egy játékfegyvert tartott a kezében, a pozsonyi jelzésű BMW X6-os vezetőjét, a gyerek édesapját pedig azonosították. A férfi a rendőrségnek bevallotta, tudta, hogy az érintett házban Pellegrini lakik, de az egészet csak egy játéknak tartották.

Ez azonban veszélyes játék Šutaj Eštok szerint, mivel a Fico elleni merénylet óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben.

„Nyugodtan megtörténhetett volna, hogy a leengedett ablakot és a kézben tartott fegyvert fenyegetésként értékelik ki a közjogi méltóságok biztonságáért felelős testület alkalmazottai vagy a rendőrök. Elég egy rossz mozdulat, és tragédiával végződik egy ilyen eset” – mondta a miniszter, hozzátéve, a férfi a saját gyereke életét veszélyeztette. „Tényleg azt szeretnénk tesztelni, hogy a rendőrség készen áll-e a beavatkozásra?” – tette fel a kérdést.

A rendőrség az ügyben eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik