A következő élő közvetítés része Negyvenöt halottja van a palesztin menekülttábor elleni izraeli csapásnak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tágyalásokat a palesztin menekülttábor elleni véres izraeli csapás miatt

Hani Alshaer / ANADOLU / Anadolu via AFP
Hani Alshaer / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon, miután legalább negyvenöt ember lelte halálát a rafahi légicsapás miatt, melynek során az izraeli hadsereg egy olyan menekülttárborra lőtt, ahová a két hete kezdődött szárazföldi műveletek elől menekültek védtelen civilek. A tárgyalások felfüggesztéséről szóló hírt az iszlamista szervezet a német dpa hírügynökséggel közölte.

Az Egyiptom, Katar és az Egyesült Államok közvetítésével zajl tárgyalások Kairóban és Dohában zsákutcába jutottak. Sajtójelentések szerint a megbeszéléseket a héten olyan új javaslatok alapján folytatták volna, amelyekről az amerikai, izraeli és katari tárgyalófelek pénteken Párizsban megállapodtak.

A rafahi támadás éles nemzetközi bírálatokat váltott ki. Recep Tayyip Erdogan török elnök a történteket vérengzésnek, Izraelt pedig terrorista államnak nevezte a menekültek elleni véres támadás után.

Katar a támadás elítélésén felül aggodalmát fejezte ki a tűzszüneti tárgyalások kapcsán, és sürgette a nemzetközi közösséget, tegyenek intézkedéseket a népirtás bűntettének megakadályozására.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik